iPhone fotoserie: Een koude wintermorgen met een heldere zon

Deze iPhone fotoserie heb ik gemaakt in het gebied tussen Groningen, Slochteren en Schildwolde. Het had die morgen in februari gevroren en de landerijen waren berijpt. Ik heb de foto’s geplaatst in de volgorde waarin ze gemaakt zijn en op de eerste opnamen is de rijp op het gras en de stenen duidelijk te zien. Op de vierde foto is op de voorgrond zelfs een beetje ijs zichtbaar. Het was koud en de zon scheen fel. Op de foto van de weg naar Slochteren staan de pony’s en paarden te genieten van de warmte van de opkomende zon.

Apps

Alle foto’s zijn gemaakt met mijn iPhone 8 Plus en de app Adobe Lightroom CC Mobile in HDR mode. In de instellingen van Lightroom CC kun je aangeven of je de normale onbewerkte foto wilt opslaan. Als bestandformaat selecteer ik altijd DNG, zodat de HDR foto en de onbewerkte foto als RAW bestanden worden opgeslagen. RAW foto’s zijn namelijk beter geschikt om te bewerken dan JPG bestanden. Voor deze foto’s heb ik de HDR RAW bestanden gebruikt, omdat ze minder ruis bevatten en een groter dynamisch bereik hadden.

iPhone fotoserie

Een oude schuur is een populair foto-onderwerp. Deze houten schuur staat langs het Slochterdiep.

iPhone fotoserieHDR is vooral geschikt voor fotograferen met tegenlicht. Van deze foto zijn de details in de donkere en lichte delen goed zichtbaar.
 
iPhone fotoserieVoor deze HDR iPhone foto heb ik een laag standpunt gekozen, zodat de zon in het water reflecteerde. Het rijp op de takken in de voorgrond is goed zichtbaar.
 
iPhone fotoserieMooi reflecties en een dun laagje ijs op de voorgrond.
 
iPhone fotoserieDe weg richting Slochteren.
 
iPhone fotoserieIn het Groninger landschap staat veel monumentale boerderijen met mooie voortuinen. 
 
iPhone fotoserieEen oude typische Oldambtster boerderij. Bij dit type boerderij staat het deftige woonhuis voor schuur en vaak hebben ze een grote voortuin. Deze boerderijen komen veel voor in Groningen. 

 

Delen